Contact

Contacteer ons

KCB, uw EPB-verslaggever

KCB, wat staat voor Koen Coenen Bouwadvies, uit Zonhoven is sinds 2006 uitgegroeid tot een ingenieursbureau gespecialiseerd als EPB- en ventilatieverslaggever voor residentiële en niet-residentiële gebouwen. Het bedrijf adviseert met zijn diensten zowel de particuliere (ver)bouwer als de professionele architect.

EPB

Gebouwen gaan verschillende generaties mee. Wie vandaag bouwt of verbouwt, bepaalt grotendeels hoe het energiegebruik van de bewoners er in de volgende decennia zal uitzien. Energieverspillende (ver-) bouwprojecten zijn maatschappelijk ontoelaatbaar. Daarom is er een energieprestatieregelgeving van toepassing. Voluit noemt dit ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’, afgekort EPB. Om deze procedure te volgen, werkt u best samen met een EPB-verslaggever. KCB is uw partner om een voorcalculatie, startverklaring en een aangifte op te maken.

Procedure

KCB doorloopt volgende stappen:

  • doorrekenen en toetsing aan de vooropgestelde EPB-eisen (in principe voor de start van de werken).
  • een EPB-overzichtsrapport met gegevens om aan de gestelde EPB-normen te voldoen.
  • het bespreken van het dossier met de bouwverantwoordelijke voor de start van de werken.
  • de elektronische aanmelding en een startverklaring genereren.
  • advies geven tijdens de bouwfase.
  • dossieropvolging met één plaatsbezoek wanneer de woning winddicht is afgewerkt.
  • de bouwheer houdt de verslaggever op de hoogte van de vorderingen van de werken en verwittigt de verslaggever van de ingebruikname van de woning zodat de voorbereiding van de definitieve indiening van het dossier kan beginnen.
  • een definitieve aangifte dient te gebeuren binnen 6 maanden na ingebruikname.

Contact

Laat u bijstaan door een specialist in EPB-verslaggeving uit Zonhoven om alle EPB-eisen van uw (ver)bouwproject te behalen. Bezorg ons een digitaal bouwplan en het moment van indienen van uw bouwvergunning en dan bezorgen wij u een offerte op maat. Informeer ook naar de mogelijkheden van ventilatieverslaggeving en de veiligheidscoördinatie.

Bouwadvies

Contacteer ons!
0477 48 50 74